Consultații și Radiografii GRATUITE la Centrul de Sănătate „Sfântul Nectarie”

Consultații și Radiografii GRATUITE la Centrul de Sănătate „Sfântul Nectarie”

Peste 4200 de persoane au fost incluse în programul SAFE – Sănătate, Accesibilitate, Facilitate, Educație, destinat screening-ului de sănătate generală. Dintre acestea, mai mult de 400 sunt de etnie romă.

Prin programul SAFE, 1700 de persoane vulnerabile au beneficiat de consultații medicale GRATUITE la specialitatea medicină internă. Aceste consultații au inclus evaluări ale stării de sănătate, recomandări pentru investigații necesare și planuri de tratament personalizate. Programul ajută la identificarea timpurie a problemelor de sănătate, prevenind evoluția acestora în afecțiuni mai grave și dificil de tratat. Astfel, 1600 de persoane au primit recomandări pentru specialități medicale precum cardiologie, diabetologie, pneumologie, gastroenterologie, ortopedie și endocrinologie.

De asemenea, 900 de beneficiari au efectuat radiografii GRATUITE din cele 950 recomandate în cadrul consultațiilor. Având în vedere profilul beneficiarilor, cu venituri reduse sau inexistente, alimentație precară și grad de sărăcie ridicat, acest program de screening contribuie semnificativ la prevenirea și reducerea riscului de îmbolnăvire.

Proiectul SAFE, coordonat de Ministerul Sănătății și derulat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 în parteneriat cu Fundația Estuar și Centrul Multifuncțional de Sănătate Sfântul Nectarie, este finanțat prin programul „Provocări în sănătatea publică la nivel european” – Mecanismul Financiar SEE 2014-2021.

Dacă ai domiciliul în București și îndeplinești una din următoarele condiții:

  • Vârstnic (peste 62 de ani femeie și peste 65 de ani bărbat);
  • Deții certificat de încadrare în grad de handicap;
  • Persoană de etnie romă;
  • Aflat în risc de sărăcie;
  • Singur și ai probleme de sănătate;
  • Persoană care provine din sistemul de protecție a copilului;
  • Persoană fără adăpost.

Vino și înscrie-te în proiect!

Dacă printre cei din jurul tău sunt persoane aparținând unor categorii vulnerabile, sfătuiește-i să se îndrepte fără ezitare către Centrul de sănătate multifuncțional Sfântul Nectarie.

În continuare vă puteți înscrie și beneficia de servicii medicale gratuite.

Află cum te poți înscrie!

Detalii la 021.9970.

La Centrul de Sănătate ”Sfântul Nectarie”, din Bulevardul Uverturii nr. 81 Sector 6, îți oferim un consult GRATUIT la medicul specialist, asistență și consiliere medicală. Printre investigațiile care însoțesc consultația din cadrul proiectului SAFE se află și depistarea afecțiunilor pulmonare iar la nevoie poți beneficia, în baza recomandărilor medicului, de o radiografie GRATUITĂ.

Proiectul este coordonat de Ministerul Sănătății și derulat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, în parteneriat cu Fundația Estuar și Centrul Multifuncțional de Sănătate Sfântul Nectarie, fiind finanțat prin programul ”Provocări în sănătatea publică la nivel european” – Mecanismul Financiar SEE 2014-2021”

Proiectul se va derula pe o perioadă de 18 luni, având un buget total de 1.000.000 Euro.

Pentru  mai  multe detalii  referitoare la granturile SEE şi norvegiene, vă rugăm să vizitaţi http://ro-sanatate.ms.rowww.eeagrants.orgwww.eeagrants.ro sau www.norwaygrants.ro.

 

Data publicării: 22 mai 2024