Locuitorii din București sunt informați și îndrumați spre accesarea unor servicii medicale gratuite

Locuitorii din București sunt informați și îndrumați spre accesarea unor servicii medicale gratuite

Primii pași către sănătate încep cu o consultație. Vizitatorii Parcului Drumul Taberei, aflați ieri, 1 octombrie 2023, la evenimentul dedicat Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, au aflat că pot face o vizită gratuită la medic.

Proiectul SAFE, derulat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, asigură tuturor locuitorilor din București, care se încadrează în criteriile enunțate, o consultație gratuită la medicul specialist, alături de asistență și consiliere medicală.

Specialiștii și voluntarii prezenți în Parcul Drumul Taberei i-au abordat pe cetățeni, le-au oferit informații utile și i-au direcționat în vederea accesării serviciilor oferite de proiect.

Astfel, cei prezenți au aflat că pentru a participa la program trebuie să îndeplinească una din următoarele condiții:

  • Vârstnic (peste 62 de ani femeie și peste 65 de ani bărbat);
  • Deții certificat de încadrare în grad de handicap;
  • Persoană de etnie romă;
  • Aflat în risc de sărăcie;
  • Singur și ai probleme de sănătate;
  • Persoană care provine din sistemul de protecție a copilului;
  • Persoană fără adăpost.

Printre investigațiile care însoțesc consultația din cadrul proiectului SAFE se află și depistarea afecțiunilor pulmonare iar la nevoie poți beneficia, în baza recomandărilor medicului, și de o radiografie GRATUITĂ.
Consultațiile au loc la Centrul de Sănătate ”Sfântul Nectarie”, din Bulevardul Uverturii nr. 81 Sector 6, o unitate medicală modernă, cu personal specializat și aparatură de ultimă generație.

De la începutul proiectului, cele peste 1000 de persoane înscrise au beneficiat de sute de consultații gratuite efectuate de medicul specialist, iar cele mai des întâlnite afecțiuni sunt: bolile cardiace, bolile de nutriție, afecțiuni ale aparatului locomotor și ale sistemului digestiv.

Află cum te poți înscrie și tu!
Sună la 021.9970.

 

Proiectul este coordonat de Ministerul Sănătății și derulat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, în parteneriat cu Fundația Estuar și Centrul Multifuncțional de Sănătate „Sfântul Nectarie", fiind finanțat prin programul ”Provocări în sănătatea publică la nivel european” – Mecanismul Financiar SEE 2014-2021”.

Proiectul se va derula pe o perioadă de 18 luni, având un buget total de 986.448 Euro.

Pentru mai multe informații și înscrieri ne puteți contacta la numărul de telefon 021.9970 sau la adresa de email safe@dgaspc6.com, precum și vizitând pagina web safe.dgaspc6.ro.

Pentru mai multe detalii referitoare la granturile SEE şi norvegiene, vă rugăm să vizitaţi ro-sanatate.ms.ro, www.eeagrants.org, www.eeagrants.ro sau www.norwaygrants.ro.

 

Data publicării: 2 oct 2023