SERVICII GRATUITE la Centrul de Sănătate ”Sfântul Nectarie” prin programul SAFE

SERVICII GRATUITE la Centrul de Sănătate ”Sfântul Nectarie” prin programul SAFE

Peste 4300 de persoane au fost incluse în programul SAFE – Sănătate, Accesibilitate, Facilitate, Educație, destinat screening-ului de sănătate generală. Dintre acestea, mai mult de 400 sunt de etnie romă.

Prin programul SAFE, 1900 de persoane vulnerabile au beneficiat de consultații medicale GRATUITE la specialitatea medicină internă. Aceste consultații au inclus evaluări ale stării de sănătate, recomandări pentru investigații necesare și planuri de tratament personalizate. Programul ajută la identificarea timpurie a problemelor de sănătate, prevenind evoluția acestora în afecțiuni mai grave și dificil de tratat. Astfel, 1800 de persoane au primit recomandări pentru specialități medicale precum cardiologie, diabetologie, pneumologie, gastroenterologie, ortopedie și endocrinologie.

De asemenea, 1000 de beneficiari au efectuat radiografii GRATUITE din cele 1050 recomandate în cadrul consultațiilor.

Din toamnă, beneficiarii programului SAFE vor putea efectua GRATUIT și mamografia digitală cu tomosinteză, o investigație ce permite detecția și diagnosticarea precoce  a tumorilor mamare, chiar și a celor de  mici dimensiuni. Având în vedere profilul beneficiarilor, cu venituri reduse sau inexistente, alimentație precară și grad de sărăcie ridicat, acest program de screening contribuie semnificativ la prevenirea și reducerea riscului de îmbolnăvire.

Te poți înscrie în proiect dacă ai domiciliul în București și îndeplinești una din următoarele condiții:

  • Vârstnic (peste 62 de ani femeie și peste 65 de ani bărbat);
  • Deții certificat de încadrare în grad de handicap;
  • Persoană de etnie romă;
  • Aflat în risc de sărăcie;
  • Singur și ai probleme de sănătate;
  • Persoană care provine din sistemul de protecție a copilului;
  • Persoană fără adăpost.ducație, program destinat screening-ului de sănătate generală.

Vino și înscrie-te în proiect!

La Centrul de Sănătate ”Sfântul Nectarie”, din Bulevardul Uverturii nr. 81 Sector 6, îți oferim un consult GRATUIT la medicul specialist, asistență și consiliere medicală. Printre investigațiile care însoțesc consultația din cadrul proiectului SAFE poți beneficia, în baza recomandărilor medicului, de o radiografie GRATUITĂ și din toamna anului 2024 de mamografie GRATUITĂ.

Proiectul este coordonat de Ministerul Sănătății și derulat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, în parteneriat cu Fundația Estuar și Centrul de Sănătate ”Sfântul Nectarie”, fiind finanțat prin programul ”Provocări în sănătatea publică la nivel european” – Mecanismul Financiar SEE 2014-2021”

Proiectul se va derula pe o perioadă de 18 luni, având un buget total de 1.000.000 Euro.

Pentru  mai  multe detalii  referitoare la granturile SEE şi norvegiene, vă rugăm să vizitaţi http://ro-sanatate.ms.ro, www.eeagrants.org, www.eeagrants.ro sau www.norwaygrants.ro.

 

Data publicării: 18 iun 2024