Întâlnirile de informare cu specialiștii din zona asistenței sociale continuă

Întâlnirile de informare cu specialiștii din zona asistenței sociale continuă

Continuă seria de întâlniri cu profesioniști din domeniul asistenței sociale, organizate în cadrul proiectului SAFE – Sănătate, Accesibilitate, Facilitate, Educație, cu scopul de a identifica modalități eficiente de promovare și facilitare a accesului egal la serviciile de sănătate, oferite în regim gratuit, celor mai vulnerabili membri ai comunității noastre.

Pe lângă prezentările susținute de experți din proiect, au avut loc discuții de grup, cu scopul de a identifica soluții pragmatice, pentru provocările întâmpinate în oferirea acestor servicii esențiale. Nu în ultimul rând,  întâlnirea de azi a reprezentat oportunitatea de a împărtăși experiențe și a învăța din exemplele de succes de pe parcursul implementării proiectului.

Prin acest proiect, ne propunem să aducem o schimbare pozitivă în viețile persoanelor vulnerabile, oferindu-le acces la servicii de sănătate de calitate, indiferent de situația lor financiară sau socială.

Dacă ai domiciliul în București și îndeplinești una din următoarele condiții:

  • Vârstnic (peste 62 de ani femeie și peste 65 de ani bărbat);
  • Deții certificat de încadrare în grad de handicap;
  • Persoană de etnie romă;
  • Aflat în risc de sărăcie;
  • Singur și ai probleme de sănătate;
  • Persoană care provine din sistemul de protecție a copilului;
  • Persoană fără adăpost.

Vino și înscrie-te în proiect!

Dacă printre cei din jurul tău sunt persoane aparținând unor categorii vulnerabile, sfătuiește-i să se îndrepte fără ezitare către Centrul de Sănătate „Sfântul Nectarie”.

Află cum te poți înscrie!
Sună la 021.9970.

La Centrul de Sănătate „Sfântul Nectarie”, din Bulevardul Uverturii nr. 81 Sector 6, îți oferim un consult GRATUIT la medicul specialist, asistență și consiliere medicală. Printre investigațiile care însoțesc consultația din cadrul proiectului SAFE se află și depistarea afecțiunilor pulmonare iar la nevoie poți beneficia, în baza recomandărilor medicului, de o radiografie GRATUITĂ.

Proiectul este coordonat de Ministerul Sănătății și derulat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, în parteneriat cu Fundația Estuar și Centrul de Sănătate „Sfântul Nectarie”, fiind finanțat prin programul ”Provocări în sănătatea publică la nivel european” – Mecanismul Financiar SEE 2014-2021”

Proiectul se va derula pe o perioadă de 18 luni, având un buget total de 1.000.000 Euro.

Pentru  mai  multe detalii  referitoare la granturile SEE şi norvegiene, vă rugăm să vizitaţi http://ro-sanatate.ms.ro, www.eeagrants.org, www.eeagrants.ro sau www.norwaygrants.ro.

 

Data publicării: 12 apr 2024