SAFE – Sănătate, Accesibilitate, Facilitate, Educație – continuă activitățile de informare a profesioniștilor din domeniul social

SAFE – Sănătate, Accesibilitate, Facilitate, Educație – continuă activitățile de informare a profesioniștilor din domeniul social

O nouă rundă de informare a profesioniștilor din domeniul social, cu privire la oportunitățile oferite de Proiectul SAFE – Sănătate, Accesibilitate, Facilitate, Educație, are  loc în această perioadă.

Specialiștii proiectului au selectat lucrători sociali din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, care oferă servicii de prevenire și protecție persoanelor vârstnice, persoanelor cu dizabilități sau familiilor cu copii aflate în situații de vulnerabilitate.

Prin intermediul acestor campanii de informare, cetățenii Sectorului 6 care aparțin categoriilor sociale defavorizate sau în risc de marginalizare primesc acces la serviciile medicale gratuite pe care proiectul SAFE le oferă.

Sesiunile de informare au contribuit până în prezent la recrutarea unui număr considerabil de beneficiari ai programului, multe persoane vulnerabile beneficiind deja de facilitățile de ordin medical puse la dispoziția lor.

Campania de informare a profesioniștilor din domeniul social va continua și în etapele următoare ale proiectului.

Dacă ai domiciliul în București și îndeplinești una din următoarele condiții:

  • Vârstnic (peste 62 de ani femeie și peste 65 de ani bărbat);
  • Deții certificat de încadrare în grad de handicap;
  • Persoană de etnie romă;
  • Aflat în risc de sărăcie;
  • Singur și ai probleme de sănătate;
  • Persoană care provine din sistemul de protecție a copilului;
  • Persoană fără adăpost.

Vino și înscrie-te în proiect!

Dacă printre cei din jurul tău sunt persoane aparținând unor categorii vulnerabile, sfătuiește-i să se îndrepte fără ezitare către Centrul de sănătate multifuncțional Sfântul Nectarie
.

Află cum te poți înscrie!

Sună la 021.9970.

La Centrul de Sănătate ”Sfântul Nectarie”, din Bulevardul Uverturii nr. 81 Sector 6, îți oferim un consult GRATUIT la medicul specialist, asistență și consiliere medicală. Printre investigațiile care însoțesc consultația din cadrul proiectului SAFE se află și depistarea afecțiunilor pulmonare iar la nevoie poți beneficia, în baza recomandărilor medicului, de o radiografie GRATUITĂ.

Proiectul este coordonat de Ministerul Sănătății și derulat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, în parteneriat cu Fundația Estuar și Centrul Multifuncțional de Sănătate Sfântul Nectarie, fiind finanțat prin programul ”Provocări în sănătatea publică la nivel european” – Mecanismul Financiar SEE 2014-2021”

Proiectul se va derula pe o perioadă de 18 luni, având un buget total de 1.000.000 Euro.

Pentru  mai  multe detalii  referitoare la granturile SEE şi norvegiene, vă rugăm să vizitaţi http://ro-sanatate.ms.rowww.eeagrants.orgwww.eeagrants.ro sau www.norwaygrants.ro.

 

Data publicării: 19 apr 2024